Beste prijsgarantie
Gratis bezorging in NL & BE
Dé expert sinds 1983
HBeds reviews368 beoordelingen
HBeds reviews368 beoordelingen

Afmetingen van een twijfelaar

Als je op zoek gaat naar een nieuw bed, kom je heel wat termen en maten tegen. Een twijfelaar is een van deze termen die je veel gaat zien in je zoektocht naar het perfecte bed. Maar wat is een twijfelaar nou precies? En wanneer is een twijfelaar een goede keuze? In deze blog duiken we dieper in de wereld van twijfelaars om te kijken wat dit bed zo bijzonder maakt. Het wordt twijfelaar geeft aan dat het bed net tussen een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed zit qua afmetingen. Perfect als je zelf nog twijfelt over welke maat perfect is voor jou. 

Wat is een twijfelaar precies?

Een twijfelaar is dus een beetje een buitenbeentje. Het is geen eenpersoonsbed, maar het is ook geen tweepersoonsbed. Maar wat is het dan wel? Een twijfelaar is eigenlijk het perfecte bed als je zelf nog niet zeker weet welk bed je moet kiezen. Het fijne aan een twijfelaar is dat het bed niet veel plek in beslag neemt, maar wel genoeg plek geeft voor als er iemand blijft slapen. Als je niet al te groot bent, pas je met twee mensen in een twijfelaar. Dat is perfect als je bijvoorbeeld een logeetje hebt dat voor een nachtje of twee bij jou blijft slapen. 

Een twijfelaar is ook perfect als je kinderen uit hun kinderbed zijn gegroeid en je graag wilt overstappen naar een groter bed. Een ‘grote mensen bed’ is een hoogtepunt in het leven van de kids. Zo voelen de kids zich echt volwassen, maar vaak is een tweepersoonsbed te groot voor in de kinderkamer. Een twijfelaar is dan de perfecte keuze, zeker als er vaker vriendjes of vriendinnetjes komen logeren. Het fijne aan een twijfelaar voor de kids is dat dit bed heel wat jaartjes mee kan. Ook als ze ouder en groter worden biedt het bed genoeg plek voor henzelf en de mensen die komen logeren. 

Een twijfelaar is ook ideaal voor een logeerkamer bijvoorbeeld. Als je vaak mensen op bezoek hebt die een nachtje blijven slapen is het wel zo handig als zij een fijn plekje hebben voor zichzelf. Komt het ook weleens voor dat er meer dan één iemand blijft slapen? Dan is een twijfelaar perfect. Een tweepersoonsbed is dan misschien overbodig en niet elke logeerkamer heeft plek voor zo’n groot bed. Met een twijfelaar heb je altijd genoeg plek voor je vrienden en familie zodat ze lekker kunnen slapen. 

Ga je uit huis om te gaan studeren? Studentenkamers hebben meestal niet genoeg plek voor een ruim tweepersoonsbed, maar een eenpersoonsbed is ook niet zo handig. Het leven als student is natuurlijk hartstikke gezellig en leuk en soms komt het voor dat vrienden of vriendinnen geen zin meer hebben om nog naar hun eigen kamer te fietsen. Als je een eenpersoonsbed hebt, heb je natuurlijk geen plek voor je vrienden. Daarom is een twijfelaar de perfecte keuze voor studenten. 

Hoe groot is een twijfelaar bed?

Twijfelaars zijn er in verschillende maten, maar over het algemeen ligt de breedte tussen de 120 en 140 centimeter en de lengte tussen de 200, 210 en 220 centimeter. Ideaal dus als je meer ruimte wilt dan een eenpersoonsbed, maar als een tweepersoonsbed toch te groot is voor je. Ook heel handig als je een comfortabel bed wilt, maar toch nog genoeg ruimte wilt overhouden in de slaapkamer voor andere spullen zoals een kledingkast, ladekast en noem maar op. 

Een twijfelaar is vaak een geweldige keuze. Het zijn comfortabele bedden die ook nog eens heel veelzijdig zijn. Als je eenmaal een twijfelaar hebt gekocht, is de kans groot dat deze in het gezin blijft. Kies daarbij dan natuurlijk wel voor een kwalitatieve twijfelaar, dan kun je er jarenlang van genieten en dan kan die zo mee van de kinderkamer naar de studentenkamer. 

Twijfelaar voor- en nadelen

Een twijfelaar heeft dus heel veel verschillende voordelen. Natuurlijk is het wel zo handig om even te weten waarom een twijfelaar zo fijn is en natuurlijk moet je ook even naar de nadelen kijken. Dan kun je de beste keuze maken en dan weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van je nieuwe twijfelaar. 

Een van de voordelen van een twijfelaar is dat je ruimte kunt besparen in de slaapkamer. Als je een kleinere slaapkamer hebt, is een twijfelaar de perfecte keuze. Met een twijfelaar in de slaapkamer heb je nog genoeg plek over voor andere spullen zoals een kledingkast of ladenkast en nog genoeg ruimte om vrij te bewegen zonder overal tegenaan te botsen. 

Natuurlijk is een twijfelaar ook ontzettend gezellig. Iedereen houdt ervan om lekker te knuffelen ‘s nachts, maar een twijfelaar is het perfecte bed om lekker knus te slapen samen. Je hebt genoeg plek om comfortabel te slapen, maar je ligt ook lekker dicht bij elkaar. Helemaal heerlijk als het koud is in de winter. 

Zoek je een goed bed met een schappelijk budget? Ook dan is een twijfelaar een goede keuze. Een twijfelaar is vaak betaalbaarder dan tweepersoonsbedden. Helemaal perfect dus als je op zoek bent naar een betaalbaar bed, maar niet wilt inleveren op comfort. 

Een laatste voordeel aan een twijfelaar is de veelzijdigheid van het bed. Ze passen in veel verschillende interieurstijlen en kamers. Een twijfelaar is perfect als een bed voor op de slaapkamer, maar ook voor de logeerkamer is een twijfelaar een goede keuze. Wil je een groter bed voor je kindje? Een twijfelaar is ideaal, dit bed zal lekker lang meegaan en misschien nog wel meeverhuizen naar de studentenkamer. 

Een nadeel aan een twijfelaar kan zijn dat ze niet altijd groot genoeg zijn. Daarom moet je even goed nadenken voordat je een twijfelaar koopt. Slaap je altijd met twee mensen in bed en wil je graag genoeg plek hebben? Misschien moet je dan toch kiezen voor een tweepersoonsbed. Een twijfelaar is dan misschien net iets te krap. Slaap je heel beweeglijk en krijgt je partner daarom soms een schop in zijn rug? Dan is een twijfelaar misschien niet de beste keuze voor jou. Maar buiten deze situatie is een twijfelaar echt een geweldige keuze en een heel veelzijdig bed, waar je heel lang plezier van zult hebben.

Brandon Huijer
Geschreven door

Brandon Huijer

Brandon heeft de verantwoordelijkheid om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren over de mogelijkheden voor het beste slaapcomfort, dit doet hij al meer dan 7 jaar. Met zijn uitgebreide kennis over slaapcomfort en zijn interesse in de laatste technologieën tilt hij jouw nachtrust naar een hoog niveau.

Lees meer van Brandon

Wat is een boxspring? Matrassen hardheden Afmetingen van een 1-persoonsbed Afmetingen van een 2-persoonsbed De beste matrassen bij rugpijn De beste topmatrassen bij rugpijn Welk matras past bij mij? Lees alles van deze expert

Stel je vraag aan onze slaapexperts!

Chat voor vragen of advies!