Beste prijsgarantie
Gratis bezorging in NL & BE
Dé expert sinds 1983
HBeds reviews368 beoordelingen
HBeds reviews368 beoordelingen

Welk matras kun je het beste op een boxspring plaatsen?

Goed kunnen slapen is zo belangrijk voor je gezondheid. Een goede nachtrust kan echt het verschil maken tussen een goede en een slechte dag, vind je niet? Natuurlijk speelt je bed hierbij een gigantische rol. Als je niet lekker ligt in je bed is het eigenlijk onmogelijk om lekker te kunnen slapen. En je matras is hierbij natuurlijk het allerbelangrijkst. 

Er zijn heel veel verschillende matrassen te krijgen, dus hoe weet je nu welk matras past bij jou en je bed? Geen zorgen, in deze blog duiken we dieper in de wereld van matrassen en met name matrassen die passen bij boxsprings. Een boxspring is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een luxueus bed dat ook nog eens heerlijk ligt. Maar met alleen een boxspring ben je er nog niet. Je moet ook een comfortabel matras hebben voor op die boxspring. In deze blog kijken we naar de matrassen die goed passen bij een boxspring. 

Pocketvering matras is het meest geschikt

Een pocketvering matras is een populair matras voor op een boxspringbed. Dit type matras bestaat uit individueel verpakte pocketveren die los van elkaar kunnen bewegen. Het fijne aan zo’n matras is dat je optimale ondersteuning krijgt en de druk op je lichaam gelijkmatig verdeeld wordt. Dat ligt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens goed voor je lichaam dus. 

Een boxspring heeft al een goede vering, maar een pocketvering matras maakt het helemaal af. Een pocketvering matras is ook geweldig als je een partner hebt die nogal veel beweegt ‘s nachts, door de losse veren in het matras merk je daar bijna niets van. Zo wordt je slaap niet langer verstoord en kun je de nacht heerlijk doorslapen.

Een pocketvering matras heeft veel voordelen in combinatie met een boxspring. Ten eerste de uitstekende ondersteuning, de losse veren vormen zich naar het contour van je lichaam, waardoor je heerlijk ligt en op alle plekken de juiste steun krijgt van je matras. Een pocketvering matras heeft ook uitstekende ventilatie, de lucht kan makkelijk door en langs de veren. Zo blijft je matras lekker fris en kun je er lang van genieten. Ten slotte is een pocketvering matras ook ontzettend duurzaam en blijft het matras jarenlang goed. De prijs-kwaliteitverhouding van deze matrassen is heel goed.

Passen schuimmatrassen op boxsprings?

Naast pocketvering matrassen zijn er ook mensen die een schuimmatras overwegen voor hun boxspring. Schuimmatrassen bieden een goede drukverdeling, maar ook deze matrassen zijn er in veel verschillende soorten in maten. Daarom moeten we even wat beter naar al deze opties kijken voordat we kunnen zeggen of het schuimmatras dat je voor ogen hebt past bij een boxspring. 

Een traagschuim matras is een van deze soorten schuimmatrassen. Traagschuim vormt zich ook naar de contouren van je lichaam, wat een traagschuim matras op zich een comfortabele keuze maakt. Een nadeel van een traagschuim matras is dat de ventilatie niet optimaal is. Deze matrassen houden warmte vast, wat niet zo fijn is in de zomer of als je het snel warm hebt ‘s nachts. Traagschuim matrassen zijn ook minder veerkrachtig dan pocketvering matrassen, wat ze minder geschikt maakt voor een boxspring. 

Latex matrassen zijn een andere optie voor mensen die op zoek zijn naar een matras voor op hun boxspring. Een latex matras is van nature veerkrachtig en duurzaam. Nog een voordeel van latex is dat het van nature hypoallergeen is, wat fijn is als je gevoelig bent voor allergieën. Een latex matras is wel een stuk zwaarder dan andere soorten matrassen, wat minder fijn is voor de ventilatie en de stabiliteit van je boxspring. 

Boxsprings en hybride matrassen

Een hybride matras combineert verschillende materialen zoals traagschuim en pocketveren. Dit is een nieuwe trend in de wereld van matrassen en zo proberen de makers de voordelen van beide materialen te benutten. 

Een hybride matras geeft goede ondersteuning door de combinatie van verschillende materialen. Omdat er ook vaak pocketveren gebruikt worden in hybride matrassen, behouden deze de goede ventilatie. Hybride matrassen zijn ook heel erg veelzijdig door de combinatie van de verschillende materialen. 

Hybride matrassen zijn op zich heel goede matrassen, ook in combinatie met een boxspring. Natuurlijk hangt dit ook af van wat jij fijn vindt en het matras waar jij het beste op slaapt. Een voordeel aan een hybride matras is dat het ook heel handig is als jij en je partner allebei een andere voorkeur hebben qua matras. Een hybride matras is het perfecte compromis, waardoor jullie allebei kunnen genieten van een heerlijk matras. 

Als je ervoor kiest om te investeren in een boxspring is het belangrijk dat je ook je onderzoek doet naar de verschillende onderdelen van de boxspring. Een matras is daarbij natuurlijk heel erg belangrijk, want hier slaap je uiteindelijk op. Daarom is het goed om te weten wat je zelf fijn vindt qua matras. Ga verschillende matrassen testen om erachter te komen op welk matras je het allerbeste ligt. Het is belangrijk dat je weet wat er allemaal mogelijk is voordat je de knoop doorhakt en kiest voor een matras. 

Doe je research, stel een budget op en begin met zoeken naar het perfecte matras. Als je van plan bent om een matras te gaan kopen, kijk dan zeker even naar de service die de verkoper je kan bieden. Een matras is niet alleen een investering qua geld, maar ook een product waar je jarenlang elke dag gebruik van maakt. Dit is niet iets waar je op wilt besparen, een goed matras is elke cent dubbel en dik waard. 

Een pocketvering matras is dus veruit de beste keuze voor een boxspring, de veerkrachtigheid van dit matras maakt het hele plaatje van je boxspring compleet. Een pocketvering is dan wel iets prijziger, maar ook dit is een goede investering. Een kwalitatief matras zorgt dat er niets is dat je nachtrust verstoort, waardoor je goed kunt slapen. Goede slaap is heel erg belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Geloof maar dat je lichaam je dankbaar is als je na een lange dag in een lekker bed kunt stappen met een heerlijk matras. 

Mitch Huijer
Geschreven door

Mitch Huijer

Mitch Huijer is binnen het familiebedrijf HBeds mede-eigenaar. Mitch heeft als verantwoordelijkheid om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren over de mogelijkheden voor het beste slaapcomfort, dit doet hij al meer dan 11 jaar in de showroom. Tevens zorgt Mitch ervoor dat de showroom en de website beschikken over het beste assortiment mogelijk in de slaapcomfort-branche, én dit voor iedere portemonnee.

Lees meer van Mitch

Wat is het verschil tussen een boxspring en bed? Hoelang gaat een matras mee? Hoelang gaat een boxspring mee? Hoe vaak dien je je bed te verschonen? Bedwantsen: wat is het en hoe kom je er van af? Beste matrassen voor buikslapers Beste matrassen voor zijslapers Lees alles van deze expert

Stel je vraag aan onze slaapexperts!

Chat voor vragen of advies!