Beste prijsgarantie
Gratis bezorging in NL & BE
Dé expert sinds 1983
HBeds reviews368 beoordelingen
HBeds reviews368 beoordelingen

Beste matrassen voor buikslapers

De meest comfortabele slaappositie ziet er voor iedereen anders uit. Logisch ook, want iedereen heeft een andere lichaamsbouw. Wat wel voor iedereen geldt, is dat goed slapen voor iedereen heel erg belangrijk is. Een goede nachtrust is de sleutel tot een gezond en energiek leven. Als jij een echte buikslaper bent, is het vinden van een goed matras essentieel voor een goede nachtrust. Je moet natuurlijk een goed matras hebben zodat je de perfecte houding kunt vinden om lekker te slapen. 

Waar dien je op te letten als je een buikslaper bent?

Buikslapers hebben weer net iets andere behoeftes als mensen die op hun rug of op hun zij slapen. Daar moet natuurlijk rekening mee gehouden worden als je op zoek gaat naar het perfecte matras. Een goed matras vinden is heel erg belangrijk, het kan namelijk helpen om pijn aan je rug en gewrichten te voorkomen. Je moet namelijk een matras hebben dat je lichaam ondersteunt op de juiste plekken zoals je nek en je rug. Daarnaast zorgt een lekker en comfortabel matras ook gewoon dat je een fijne houding kunt vinden en lekker kunt slapen. Als buikslaper zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn bij het zoeken naar het perfecte matras. 

Ten eerste moet je een matras zoeken dat genoeg steun geeft aan je onderrug. Als je op je buik slaapt, dan heb je vaak de neiging om je rug hol te maken. Dit kan op den duur leiden tot rugpijn en dat wil je zeker voorkomen. Je moet een matras hebben dat je onderrug ondersteunt en zo de natuurlijke kromming van de ruggenwervel behoudt. Dan kun je lekker slapen zonder rugpijn. 

Als je op je buik slaapt is het ook heel belangrijk om te kijken naar de zachtheid van het matras. Je wilt natuurlijk wel ondersteuning, maar je moet ook een matras hebben dat comfortabel aanvoelt. De meeste buikslapers vinden een matras fijn dat niet te zacht is, omdat dit niet zo goed is voor je rug. Zoek naar een matras met een medium zachtheid voor een goede balans tussen comfort en ondersteuning. 

De mensen die op hun buik slapen draaien hun hoofd naar één kant. Je gaat natuurlijk niet met je hoofd in je kussen liggen, want dat ademt een beetje lastig. Maar omdat je met je hoofd naar een kant ligt, ontstaat er wel spanning op je nek en je schouders. Dat is natuurlijk niet goed. Een goed matras helpt om deze druk te verminderen, zodat je lekker kunt slapen zonder last van je nek of je schouders. 

Matras eigenschappen die van belang zijn voor buikslapers

Zoals gezegd heeft de buikslaper speciale behoeftes tijdens het slapen. Het liefste vind je natuurlijk een matras dat een perfecte match is voor jou, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten tijdens het shoppen. Er zijn een aantal belangrijke kenmerken aan een matras voor buikslapers. 

Te beginnen met een ondersteunende kern. Een matras moet genoeg stevigheid hebben in de kern om de onderrug te ondersteunen. Een matras met een stevige kern voorkomt doorzakken en zorgt dat je ruggenwervel in een gezonde houding blijft tijdens het slapen. Een matras met pocketvering is bijvoorbeeld perfect voor buikslapers. Dit matras bestaat uit los verpakte veren die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Zo past dit matras zich precies aan naar de vorm van je lichaam voor een geweldig comfortabele slaapervaring

Vervolgens moet je ook kijken naar het ademend vermogen van het matras. Als je op je buik slaapt, krijg je het ‘s nachts een stuk sneller warm. Het is dan wel handig om te kiezen voor een matras waarbij deze hitte makkelijk afgevoerd kan worden. Anders wordt het wel heel erg heet in bed. Kijk naar matrassen met een goede ventilatie en vochtregulatie om te zorgen voor een goed comfort tijdens het slapen. 

Let in je zoektocht op de responsiviteit van het matras. Het duurt altijd even voordat je de perfecte houding hebt gevonden ‘s nachts, daarom wil je een matras dat zich makkelijk en snel aanpast naar je slaaphouding. Zo kun je je lekker nestelen tijdens het slapen en voel je helemaal geen beperkingen voordat je de perfecte houding hebt gevonden. 

Typen matrassen die geschikt zijn voor buikslapers

Als je gaat zoeken naar matrassen kom je heel wat termen tegen. Traagschuim, koudschuim, pocketvering, latex en noem het maar op. Alleen aan de naam heb je natuurlijk heel weinig, je moet juist weten wat de kenmerken en voordelen zijn van zo’n matras. In deze blog willen we je alvast een handje helpen. Daarom hebben we alvast een selectie gemaakt van soorten matrassen die perfect zijn voor de mensen die het liefst op hun buik slapen. 

Pocketvering matrassen

Te beginnen met de pocketvering matrassen. Pocketvering matrassen bestaan, zoals de naam al een beetje weggeeft, uit kleine individueel verpakte veren. Deze veren kunnen los van elkaar bewegen en dat zorgt ervoor dat zo’n matras zich heel makkelijk aanpast naar de vorm en houding van je lichaam. Dit is ideaal voor buikslapers omdat zo’n matras genoeg steun geeft aan je onderrug en toch nog lekker zacht en comfortabel ligt. Precies wat je nodig hebt als buikslaper. 

Hybride matrassen

Hybride matrassen combineren verschillende materialen zoals pocketvering en schuim. Zo heb je het beste van beide werelden. Deze matrassen zijn dus helemaal perfect voor de buikslapers onder ons. Ze geven je de stevigheid van een pocketvering matras en de drukverlagende eigenschappen van schuim. Als je op zoek bent naar een comfortabel matras dat aan al je wensen voldoet, dan is een hybride matras waarschijnlijk precies wat je nodig hebt. 

Geschikte matrassen binnen ons assortiment

Bij hbeds.nl kun je alles vinden op het gebied van matrassen. We hebben een enorm uitgebreid assortiment aan matrassen van diverse merken, materialen en maten. Het maakt niet uit of je een buikslaper, zijslaper of rugslaper bent. Wij kunnen je altijd helpen aan een heerlijk matras voor de meest perfecte slaap die je je maar kunt wensen. Het HBeds Hybrid Premium Matras is bijvoorbeeld een geweldig hybride matras van matrasschuim en pocketvering. Liever alleen pocketvering? Dan is het HBeds Comfort Pocketvering matras misschien wel een goede match.

Mitch Huijer
Geschreven door

Mitch Huijer

Mitch Huijer is binnen het familiebedrijf HBeds mede-eigenaar. Mitch heeft als verantwoordelijkheid om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren over de mogelijkheden voor het beste slaapcomfort, dit doet hij al meer dan 11 jaar in de showroom. Tevens zorgt Mitch ervoor dat de showroom en de website beschikken over het beste assortiment mogelijk in de slaapcomfort-branche, én dit voor iedere portemonnee.

Lees meer van Mitch

Wat is het verschil tussen een boxspring en bed? Welk matras kun je het beste op een boxspring plaatsen? Hoelang gaat een matras mee? Hoelang gaat een boxspring mee? Hoe vaak dien je je bed te verschonen? Bedwantsen: wat is het en hoe kom je er van af? Beste matrassen voor zijslapers Lees alles van deze expert

Stel je vraag aan onze slaapexperts!

Chat voor vragen of advies!