Beste prijsgarantie
Gratis bezorging in NL & BE
Dé expert sinds 1983
HBeds reviews368 beoordelingen
HBeds reviews368 beoordelingen

Afmetingen van een 2-persoonsbed

Een tweepersoonsbed is de perfecte keuze als je zoekt naar een comfortabel bed voor jou en je partner. Samen genieten van een goede nachtrust in een comfortabel bed is de perfecte manier om de band tussen jou en je partner te versterken. Een tweepersoonsbed is voor iedereen heerlijk, ook als je geen partner hebt en alleen slaapt is een tweepersoonsbed super comfortabel. Het geeft je optimale bewegingsvrijheid en zorgt voor een geweldig comfort tijdens het slapen. 

Tweepersoonsbedden zijn ook lekker veelzijdig. Ze zijn verkrijgbaar in zoveel maten en stijlen dat er voor iedereen wel iets bij zit. Dit is ideaal, want je kunt altijd wel een perfecte match vinden voor jezelf. Maar het is ook soms lastig om te kiezen. Want welke maat past bij jouw situatie? En hoe weet je of je de juiste maat hebt gekozen? Daarom vind je in deze blog alle informatie over de afmetingen van een tweepersoonsbed. 

Lengtematen van 2-persoonsbedden

De lengte van een tweepersoonsbed is heel belangrijk, omdat de lengte van een bed gedeeltelijk zorgt voor hoe lekker je kunt slapen. Als je bed te kort is, is het bijna onmogelijk om een fijne slaaphouding te vinden. Je wilt een bed dat perfect is afgestemd op je lengte, zodat je altijd lekker kunt liggen in welke houding je ook maar wilt. Maar je moet ook kijken naar de kamer waar het bed komt te staan. Je wilt natuurlijk ook nog voldoende ruimte hebben om te bewegen in de slaapkamer. Daarom is het heel belangrijk dat je goed nadenkt over de lengte van je tweepersoonsbed. 

Tweepersoonsbedden zijn verkrijgbaar in verschillende lengtematen. De standaard lengte varieert van zo’n 200 tot 220 centimeter. Tel 20 centimeter op bij de lengte van de langste persoon persoon die in het bed slaapt voor je hoofdkussen en voilà je hebt de minimale lengte van het bed berekend.

Voor personen met een lengte tot en met 1,8 meter

Een tweepersoonsbed van 200 centimeter is de meest gangbare lengtemaat. Deze lengte geeft genoeg ruimte voor de meeste mensen om een comfortabele slaaphouding te vinden. Een bed van 200 centimeter is ideaal als je niet bovengemiddeld lang bent en je slaapkamer uiteraard genoeg plek heeft voor een bed van dit formaat. 

Voor personen met een lengte tot en met 1,9 meter

Als je iets langer bent dan gemiddeld, dan kun je kiezen voor een tweepersoonsbed van 210 centimeter. Voor langere mensen biedt een bed van dit formaat meer ruimte en comfort. Dit zorgt ervoor dat ook de langere mensen onder ons heerlijk kunnen genieten van een comfortabel bed en een geweldige nachtrust. 

Voor personen met een lengte tot en met 2 meter

Wil je extra lengte en een beetje luxe op de slaapkamer? Dan is een tweepersoonsbed van 220 centimeter de perfecte keuze. Zo’n bed geeft je optimale bewegingsvrijheid en comfort tijdens het slapen. Deze maat is ideaal als je extra lang bent en houdt van extra ruimte. Natuurlijk moet je wel even goed meten of je ook genoeg plek hebt voor zo’n bed en of dat staat in de slaapkamer. Je moet natuurlijk ook even kijken naar de verdeling van de ruimte in de slaapkamer en de andere meubels die je daar hebt staan. 

Bij het kiezen van een lengtemaat moet je dus letten op je eigen lengte en die van je partner natuurlijk. Een te kort bed zorgt dat je niet lekker kunt slapen en een bed dat te lang is neemt onnodig veel ruimte in beslag. 

Breedtematen van 2-persoonsbedden

Als je eenmaal de perfecte lengte hebt gevonden, moet je ook nog kiezen welke breedtemaat goed is voor jou. Lengte is belangrijk voor het vinden van een comfortabele houding, maar de breedte van het bed is ook heel erg belangrijk. Een bed dat te smal is maakt het heel lastig om comfortabel te slapen, je hebt immers nooit genoeg ruimte om vrij te bewegen tijdens het slapen. De breedte van het bed is bepalend voor de plek die je hebt en de plek die je partner heeft. Sommige mensen slapen iets wilder dan anderen, waardoor je beter kunt kiezen voor een breder bed. Dan hoef je nooit meer een voet in je rug te krijgen van je beweeglijke partner. 

De breedte van een tweepersoonsbed varieert van zo’n 160 tot 200 centimeter. Hierbij is de perfecte breedtemaat afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je moet kijken naar de slaaphouding die jij en je partner fijn vinden en de ruimte die jullie hebben op de slaapkamer. 

Queensize bed formaat

Je kunt kiezen voor een smaller tweepersoonsbed zoals een 160 centimeter, dit noemen we een queensize bed. Dit kan handig zijn als je zoekt naar een comfortabel bed voor jezelf en je partner en jullie graag dichtbij elkaar slapen. Deze opties zijn ook ideaal als je een groter bed wilt, maar alsnog alleen erin slaapt. Het voordeel aan een smal tweepersoonsbed is dat je nog steeds veel ruimte vrij houdt op de slaapkamer en dus genoeg plek hebt voor andere meubels. Het nadeel is dat je in bed beperkte ruimte hebt, daarbij moet je zelf even kijken wat je belangrijker vindt. 

Meest gekozen 2-persoonsbed formaat

Als je op zoek bent naar iets meer ruimte dan is een tweepersoonsbed van 180 centimeter perfect. Dit neemt iets meer plek in beslag natuurlijk, maar het geeft je wel optimale bewegingsvrijheid tijdens het slapen. Zo heeft iedereen genoeg plek en heb je zelfs nog een plekje vrij voor de kids als die een enge droom hebben gehad. Dit is ook ideaal als je veel beweegt tijdens het slapen en daarom wat extra ruimte nodig hebt. Het formaat van 180×200 cm is in Nederland het meest gekozen formaat.

De meest gangbare maten van 2-persoonsbedden

Tweepersoonsbedden zijn er dus gelukkig in genoeg maten dat er voor iedereen wel iets bij zit. Je kunt het zelf helemaal afstemmen naar je persoonlijke behoeftes, maar de meest gebruikelijke standaard maat is 180 bij 200 centimeter. Dit bed is ruim genoeg om comfortabel te kunnen slapen met twee personen en laat ook nog genoeg ruimte over in de slaapkamer. Je hoeft hiervoor geen grote slaapkamer te hebben en je hoeft dan ook niet de hele ruimte op te offeren aan het bed. Met zo’n bed kun je lekker comfortabel slapen en ook nog andere meubels kwijt op de slaapkamer.

Brandon Huijer
Geschreven door

Brandon Huijer

Brandon heeft de verantwoordelijkheid om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren over de mogelijkheden voor het beste slaapcomfort, dit doet hij al meer dan 7 jaar. Met zijn uitgebreide kennis over slaapcomfort en zijn interesse in de laatste technologieën tilt hij jouw nachtrust naar een hoog niveau.

Lees meer van Brandon

Wat is een boxspring? Matrassen hardheden Afmetingen van een 1-persoonsbed Afmetingen van een twijfelaar De beste matrassen bij rugpijn De beste topmatrassen bij rugpijn Welk matras past bij mij? Lees alles van deze expert

Stel je vraag aan onze slaapexperts!

Chat voor vragen of advies!